Ganske vist er Danmarks nationalret stegt flæsk med persillesovs, men der er ingen tvivl om, at i hverdagen har kyllingen indtaget tronen som noget af det mest populære, der finder vej til danskernes middagsborde. Der produceres således flere end 120 millioner kyllinger i Danmark hvert eneste år.
Populariteten skyldes ikke mindst, at kyllingekød har en smag, som de fleste kan lide. Der er således ikke så mange kræsne unger ved middagsbordet, når der er kylling på menuen, som hvis der bliver serveret fisk eller andre former for kød.
Selv om kyllinger i dag ikke er dyr mad, med mindre man vælger en af dem, der er produceret under helt særlige forhold, så har de fleste alligevel brug for en Capida rabatkode i ny og næ. Så kan man finde de gode tilbud og hente rabatterne hjem på de varer, man har brug for – og hvem vil ikke gerne høste en fortjeneste, når det er muligt uden for stort besvær?
Mange forskellige typer
Der produceres i dag mange forskellige typer kyllinger i Danmark. De fleste er konventionelt fremstillede kyllinger, som opfodres fra daggamle til slagtning cirka seks uger efter. De går i store haller, hvor der er op til 40.000 dyr, og produktionen er særdeles effektiv. Det er baggrunden for, at prisen kan holdes nede, så kylling i dag er hverdagsmad og ikke bare søndagsmad.
Andre kyllinger produceres økologisk, hvor der er flere krav til dyrevelfærd, plads og udeliv, men der er i de fleste tilfælde stadig tale om store, effektive produktionsbedrifter. Få steder produceres fritgående kyllinger i langt mindre besætninger, så man der er tættere på kyllingernes naturlige liv. Det afspejler sig også i prisen, der er høj i forhold til de konventionelle kyllinger. Flere producenter er i dag ved at udfase det, man populært kalder ‘turbokyllinger’ – nemlig de kyllinger, der opdrættes hurtigst.